Η ιστορία της PELOPAC ξεκίνησε το 1983 με τον οραματιστή Σωτήρη Κιτριλάκη και τη δημιουργία της πρωτοποριακής μάρκας Peloponnese® στις Η.Π.Α.
Ο Σωτήρης ήταν εφευρέτης. Ως μηχανικός εκπαιδευμένος στο MIT, κατέχει περισσότερες από 40 πατέντες και έχει εργαστεί σε έργα υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανόμενης της πρώτης τεχνητής καρδιάς και του διαστημικού προγράμματος της NASA.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Σωτήρης ανακάλυψε και πάλι το πάθος του για τις διατροφικές παραδόσεις της πατρίδας του.
Το 1983 δημιούργησε τη μάρκα Peloponnese®, την πρώτη σειρά αυθεντικών ελληνικών τροφίμων, στοχευμένη στο ευρύ καταναλωτικό κοινό των ΗΠΑ και όχι στην ομογένεια. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1993, ίδρυσε την PELOPAC ως αποκλειστικό προμηθευτή των προϊόντων Peloponnese®.
Το 2021, η Specialty Food Association βράβευσε τον Σωτήρη με το Lifetime Achievement Award αναγνωρίζοντας παγκοσμίως τη συνολική προσφορά του στον κλάδο μας.
Ειδικά για τον κλάδο της Ελληνικής επιτραπέζιας ελιάς, το πάθος του και η πίστη του στην διατροφική παράδοση της πατρίδας του είχαν τεράστια συμβολή.
Στο Σωτήρη και στα καινοτόμα προϊόντα της σειράς Peloponnese® αποδίδονται παγκόσμιες πρωτοποριακές βιομηχανικές καινοτομίες, όπως:
Από το 2001, Διευθύνων Σύμβουλος της PELOPAC ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος διαπνέεται από το ίδιο πνεύμα και συνεχίζει ως ένας ακόμη οραματιστής.
Σήμερα στην PELOPAC συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε και να παράγουμε μεσογειακές γεύσεις με ευρηματικότητα, Συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες και τους προμηθευτές μας με στόχο την ανάπτυξη προϊόντων και τεχνολογιών που οδηγούν στην εξέλιξη του κλάδου μας, έχοντας εισάγει στην παραγωγική μας διαδικασία:
© 2016 PELOPAC INC. ALL RIGHTS RESERVED | Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων