Επενδυτικό σχέδιο της Pelopac ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ

Η Pelopac φέτος θα προχωρήσει με ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα κατά 50%. Η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της κατά περισσότερο από 60% τα τελευταία πέντε χρόνια, χρησιμοποιώντας ως κύριο όπλο τις ισχυρές εξαγωγές της.

Η εταιρεία της Θεσσαλονίκης εξάγει σχεδόν το σύνολο της παραγωγής της (ως προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας) και έχει σημαντική παρουσία στην απαιτητική αμερικανική αγορά, η οποία σήμερα αντιπροσωπεύει το 60% των συνολικών πωλήσεών της. Άλλες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται είναι αυτές της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 15% του κύκλου εργασιών της η καθεμία, και στη συνέχεια, με πολύ μικρά μερίδια, είναι οι αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, της Σκανδιναβίας, της Νότιας Αφρικής, ενώ το 2017 έκανε τα πρώτα της βήματα στη Νότια Κορέα. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της επιχείρησης Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο επόμενος σημαντικός εξαγωγικός στόχος είναι ο Καναδάς και, στη συνέχεια, η Γερμανία. Η εταιρεία πιστεύει ότι και οι δύο αγορές θα προσφέρουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Τα προϊόντα της Pelopac περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ελιές σε βάζο, πλαστικά δοχεία και σακουλάκια, καθώς και αλείμματα (πάστα ελιάς, πάστα πιπεριάς με φέτα, ντιπ μελιτζάνας, κ.λπ.), ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η Pelopac «έχει εισέλθει» στην ταξιδιωτική τροφοδοσία. Πρόσφατα δραστηριοποιήθηκε στον τομέα αυτόν παρέχοντας ένα πολύ επιτυχημένο προϊόν στην Easyjet και σε άλλες αεροπορικές εταιρείες. Κατά τα τελευταία δύο έτη, η εταιρεία έχει επιτύχει κύκλους εργασιών άνω των 17 εκατομμυρίων ευρώ (17,3 εκατομμύρια ευρώ το 2017 και 17,8 εκατομμύρια ευρώ το 2016), σημειώνοντας αύξηση άνω του 60% σε σχέση με τα 10,7 ευρώ εκατομμύρια για το οικονομικό έτος 2012, διατηρώντας σταθερά κέρδη, τα οποία για το 2017, ανήλθαν περίπου σε 500.000 ευρώ.

Φέτος η Pelopac ξεκινά ένα τριετές επενδυτικό σχέδιο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2020. Αποτελείται από νέα κτίρια και από την επέκταση της παραγωγικής της ικανότητας με νέες γραμμές παραγωγής που θα αυξήσουν την παραγωγή της κατά περίπου 50% και θα είναι σε θέση να στηρίξουν έναν κύκλο εργασιών τουλάχιστον 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εταιρεία έχει την έδρα της στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου και τώρα απασχολεί 160 άτομα, σε σύγκριση με τα 90 άτομα που απασχολούσε το 2014.

pelopac.jpg
ΕΣΠΑ BANNER
Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font